HTML

erdekvedelem

Célunk a bankok ügyfeleinek érdekvédelme, a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések felvetése, valamint a közvélemény tájékoztatása.

Friss topikok

Nyílt levél a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez az ingatlanalapok befagyasztásával kapcsolatban

2008.11.26. 10:40 karosultak

Tisztelt PSZÁF!

Kérem szíveskedjenek választ adni arra, hogy hol és mi módon lehet jogorvoslatot kérni a PSZÁF ingatlanalapokat érintő intézkedéseivel szemben?

Véleményünk szerint ugyanis nem volt indokolt minden ingatlanalap egységes 10 napos befagyasztása. Tudomásunk szerint csak 2 alappal voltak likviditási problémák, és az Önök döntése olyan, mint hogy ha egy-két bankkal probléma lenne, és erre hivatkozva az összes bank tevékenységét befagyasztanák.

Tovább menve az sem elfogadható, hogy az eddigi gyakorlattal szemben ezentúl csak 90 forgalmazási nap után juthatnak a befektetők a pénzükhöz. Ráadásul a megfelelő tájékoztatás, a szerződés/szabályzat egyoldalú módositásra általános polgári jogi szabályként érvényes türelmi idő*, és a feltételek lényeges megváltoztatása esetén a szerződéstől való elállás lehetősége sem volt biztosított. Vagyis a feltételek durva megváltoztatását csak ELŐZETES értesítéssel és nem az Önök által elrendelt módon lehetett volna végrehajtan a befektetéseket kezelő intézményeknek.

Mindezek alapján a befektetőket hátrányosan érintő döntésekkel szemben jogi fellépést tervezünk, ennek módjára, lehetőségére vonatkozik a fő kérdésem.

Kiegészítő, egyben utolsó kérdésem, hogy a banki ügyfelek hová fordulhatnak Magyarországon érdekvédelmi ügyekben?

Sürgős válaszukat várva, szivélyes üdvözlettel

A károsultak.


*Az Erste saját szabályzatában leriva ez pl. 15 nap!!

Ui: Levelünket kérem tekintsék közérdekű nyilt levélnek, amelynek szövege - és majd az Önök válasza - itt elérhető:
http://erdekvedelem.nolblog.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: pszáf érdekvédelem ingatlanalapok

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanalapok-100naprabefagyasztva.blog.hu/api/trackback/id/tr43789273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása