HTML

erdekvedelem

Célunk a bankok ügyfeleinek érdekvédelme, a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések felvetése, valamint a közvélemény tájékoztatása.

Friss topikok

Mit tennél ezzel a "botrányszagű" értesüléssel?

2008.12.13. 09:09 karosultak

Felmerült a gyanú, hogy az elhiresült ingatlanalapok ügyében "az egyik nagybank" "megzsarolta" a pénzügyi felügyeletet és a többi alapkezelőt...

 

Mit kéne tennem? 

A helyzet az, hogy egy hónapja - mint károsult - foglalkozom a felfüggesztett ingatlanalapok ügyével és MINDEN elérhető infot igyekeztem összeszedni. A minap, már az ezredik Google oldalt olvasva felfedeztem egy kis település önkormányzati ülésének a jegyzőkönyvét, amelyben "kincsre leltem"! Ezt irják:

http://href.hu/x/7n9j

Ami biztos tehát, hogy egy olyan alapkezelő vezetője, aki ott volt a döntés körül, szemtanúként, hitelesen "kottyint el" fontos, botrányszagú közérdekű információt egy önkormányzati ülésen, amelyről nem olvashatsz a lapokban.

Egy olyan értesülés ez - szerintem -, ami egészen más megvilágitásba helyeti az egész történetet.

Több ez, mint "piaci pletyka" - igy hivják a lapok azokat az információkat, amelyeket nem mernek vagy nem akarnak az információ birtokosai "bevállani", de sokan mondják. Itt többről van szó, mert megvan a név (csak nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni, mert nem a személye a lényeges), továbbá az információ egy olyan környezetben (önkormányzati ülésen) hangzott el, ahol értelemszerűen tanúk is vannak arra, hogy mi az, ami elhangzott.

Továbbá ez egy hivatalos önkormányzati jegyzőkönyv, amely persze lehet hibás is, esetleg elgépelte a titkárnő. Mindenesetre senkinek sem tűnt fel, hogy mekkora "botrány" lehet belőle, ha kiszivárog, tehát feltették rutinszerűen a netre. (Megjegyzem, a netrő időközbenl leszedték a dokumentumot, de természetesen nálam el van mentve.)

Továbbá, ha esetleg az a helyzet, hogy "egy nagybank" valóban bárkit is megzsarolt egy olyan döntés környéként, amelyben 100.000 kisbefektető és 433 milliárd (433 ezer millió Ft a tét, akkor ezen információ alapján - nos, hirtelen nem is tudom, kinek és mit kellene tennie. Szerinted?

A tanácsotokra van szükségem!

Úgy érzem, eddigi 1 hónapos "tényfeltárási kisérletem" kritikus pontjához érekezett. A "környezet" kedvezetőlen, hiszen a média adott egy bizonyos képet a történtekről, amit a "nem érintettek" el is hittek. Látszólag minden rendben van, a közfigyelmet most a reptér köti le, a sértettek hallgatnak - pontosabban nem is tudnak a banki ügyfelek kezdődő érdekvédelmi szervezkedéséről.

Eddig nem hallota meg senki a "felelős emberek" közül*, hogy kiabálok:

http://www.virtus.hu/?id=user_art&user_id=9812

Szóval: mit javasoltok, mit kellene (másképp) csinálnom, hogy ne csak a majdani történészek deritség ki, hogy a nyilt végű ingatlanalapok ügyében nem az volt az igazság, amit a néppel elhitettek?

Továbbá mit tennétek a helyemben annak érdekében, hogy eljussak a 100.000 közvetlen károsulthoz?

Köszönettel, előre is, minden értelmes hozzászólásért és segitségért!

*A Miniszterelnök úr levelemre azt válaszolta, hogy a komrányzati álláspont kialakitása érdekében továbbitották a levelemet a Pénzügyminisztériumnak, ahonnan még nem kaptam semmit.

Szólj hozzá!

Címkék: botrány bank zsarolás pszáf ingatlanalapok

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanalapok-100naprabefagyasztva.blog.hu/api/trackback/id/tr15820154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása