HTML

erdekvedelem

Célunk a bankok ügyfeleinek érdekvédelme, a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések felvetése, valamint a közvélemény tájékoztatása.

Friss topikok

Szerződésszegés és tájékoztatás hiánya: kb. 100 ezer károsult!

2008.11.22. 17:50 karosultak

Mert mi is történt? Először (november 7-én) 10 napos befagyasztás, hétfőtől pedig 90 napos elszámolás a NYILT VÉGŰ ingatlanalapoknél. Bevezetésül röviden a személyes történetem:
1. 2006-ban mint biztonságosnak és azonnal visszaváltható befektetésre kötöttem szerződést a bankkal, amelyik az alapot kezeli.
2. Tegnap (pénteken) a bank honlapján, az ingatlan alapról szóló tájékoztatóban még azonnal visszaváltásról irtak. (Ma, szombaton, bankszünet napján változtatták meg a szöveget T+90 napra).
3. Pénteken emailben érdeklődtem a banknál, hogy hogy alakul a visszaváltás, és azt a választ kaptam, hogy nem tudják, mert még nem kaptak tájékoztatást a PÁSZF-től. (!)
4. A 10 napos felfüggesztésről szóló PÁSZF közleményben azt írták, hogy NEM likviditási gondok miatt kerültek felfüggesztésre az alapok. (Szvsz ez szimpla hazugság.)
5. Ugyanez a közlemény előirta a bankoknak, hogy tájékoztassák az ügyfeleiket, állítólag erre való a 10 nap. Nem tájékoztattak sehogy sem!
6. Tudtommal ha a bank szerződést módosít, akkor erről az ügyfelet értesíteni kell, és a szerződés feltételeinek jelentős módosítása esetén lehetőséget kellene adni a szerződéstől való elállásra. Úgy tudom, a polgári jog alapvető tétele, hogy nem lehet büntetlenül és egyoldalúan módosítani szerződéseket.
7. Emailben érdeklődtem a 10 napos felfüggesztési idő alatt a PÁSZF-nél és a BAMOSZ-nál is (ez az alapkezelők szövetsége) az újranyitással kapcsolatos feltételekről. Egyik szervezet sem válaszolt az érdeklődésemre!
Fentiek alapján szerintem a bank szerződésszegésért és károkozásért, a PÁSZF és az alapok érdekvédelmi szervezete a kellő tájékoztatás elmulasztásáért, az alapok kiagyalói és a felügyelő hatóság pedig szintén károkozásért perelhető. Ám nem vagyok jogász, érdekel a véleményetek!
(Ne felejtsétek el, hogy 100.000 befektető több száz milliárd forintos betéteiről van szó!)   

A téma fóruma az Origón.  Egyelőre itt gyülekeznek a károsultak!

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan alapok bankok félrevezetés érdekvédelem pászf

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanalapok-100naprabefagyasztva.blog.hu/api/trackback/id/tr16783027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása