HTML

erdekvedelem

Célunk a bankok ügyfeleinek érdekvédelme, a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések felvetése, valamint a közvélemény tájékoztatása.

Friss topikok

Állami segítséggel csapták be az ingatlanalapok befektetőit!

2008.11.27. 02:14 karosultak

"Eveken keresztul milliardokat hoztak - profitban is - an ingatlan alapok a bankoknak. Nekik volt erdekuk a nagy likviditas es ok kerestek a bearamlo "forro" token. Nem a kisember eroltette a T+ 3 napos kifizetesi szabalyt, a bankok versenyeztek ezzel a penzert.
Most a PSZAF segetkezett nyujtott a bankoknak azzal, hogy a teljesen legalis (szerzodesban garantalt) befektetesi felteteleket hagyta utolag es egyoldaluan megvaltoztatni. Ugy tunik hogy az uj szabalyok elsosorban a bank es nem a befektetok erdekeit szolgaljak...s az eredmenye tovabbi bizalomvesztes, tovabbi tokekivonas es vegeredmenyben az ingatlan alapok megszunese nagyon sok ki nem fizetett kisbefektetovel.
A bankok "penzugyi innoviacioja" jol hozott a konyhara nekik es az allamnak (20% ado) amikor pedig ezek vegiggindolatlan/felelotlen voltara feny derult, hirtelen a befekteto "turelmet" kerik, az atlagemberkenek kell hirtelen "felismerni" a befektetesek kozkazatat.
Befektetett e volna valaki is ezekbe az alapokba ha tudja hogy 3 honap mulva* kapja meg a penzet: nyilvan nem, (vagy nem az alapkamat folott 1-2% os extra profitert hanem, joval csak joval tobbert!) erthetoten erzi magat mindenki becsapottnak akinek most beragadt a penze."

*Helyesen: 90 banki munkanap múlva, azaz ha most valaki visszaváltja, akkor 2009. áprilisában kapja vissza a pénzét!

Forrás.  (Menedzsment Fórum)

Szólj hozzá!

Címkék: bank pszáf ingatlanalapok

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanalapok-100naprabefagyasztva.blog.hu/api/trackback/id/tr96790676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása