HTML

erdekvedelem

Célunk a bankok ügyfeleinek érdekvédelme, a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések felvetése, valamint a közvélemény tájékoztatása.

Friss topikok

Logikai feladvány: mi a tanulság?

2008.11.28. 17:30 karosultak

Egymás mellé teszek két, ugyanabban a gazdasági lapban megjelent újságcikk-részletet, mindkettő 2008. november 10-én, tehát 3 nappal az ingatlanalapok 10 (munka)napos felfüggesztése után jelent meg.

Mi a tanulság számodra,

ha így szépen egymás mellé téve olvasod el őket?

Első idézet:

"Nagy hibákat követtünk el, hogy milyen ügyfeleknek, milyen terméket adtunk el - vélekedett Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő vezérigazgatója a Stabilitás Pénztárszövetség konferenciáján. A szakember a hibák között példaként említette, hogy hosszú távú befektetéseket adtak el rövid időtávra. Látni kell, hogy egy befektetés nem mindig megtakarítás - tette hozzá."

Második idézet:

Cím::Tájékozatlanság miatt függesztették fel az ingatlanalapokat
"Az ingatlanalapok forgalmazásának 10 napos felfüggesztésének a fő oka a befektetők hiányos tájékozottsága, amit a felfüggesztés időtartama alatt kell pótolni a szolgáltatóknak - jelentette be Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke.A kereskedés szüneteltetésével azt szeretnék elérni, hogy a forgalmazók módosítsák a befektetési szabályaikat, és tegyék világossá, hogy az ingatlanok értékesítése nem ugyanaz, mint az egyéb eszközöknél, azokat ugyanis nem lehet három nap alatt eladni, és elszámolni."

Szóval, mi a tanulság? Ird a kommentek közé vagy emailben, esetleg a fórumon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanalapok-100naprabefagyasztva.blog.hu/api/trackback/id/tr86793456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása