HTML

erdekvedelem

Célunk a bankok ügyfeleinek érdekvédelme, a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések felvetése, valamint a közvélemény tájékoztatása.

Friss topikok

Ne védjék az érdekeimet! Adják vissza a pénzemet!

2008.12.04. 00:05 karosultak

  Én is azok közé a kisbefektetők közé tartozom, akiket a bank állami segédlettel kíván megkárosítani.

Törvényt (eddig) tisztelő állampolgárként úgy gondoltam, ha egy törvényesen megkötött szerződésben vállalt kötelezettségemet teljesítem, úgy bizton elvárhatom, hogy a másik szerződő fél, jelen esetben a bank is teljesíti az abban rögzítetteket.
Milyen jogállam az, ahol két fél együttes akarata szerint létrejött megállapodást az egyik fél önkényesen felülírhatja?!! Valódi jogállamban egy felügyeletet ellátó szerv, aki a törvényesség betartásának ellenőrzésére hivatott, hogyan tehet olyan ajánlást a bankoknak, ami teljesen nyilvánvalóan szerződésszegésre hívja fel őket!!!

Ezt jól kitalálták, gyaníthatóan együttműködve. Nem vagyok sem pénzügyi szakember, sem jogász, de úgy gondolom a T+90 napos kifizetéssel, amit a bankok nemcsak a kifizetésre, hanem az árfolyam meghatározására is értelmeznek és alkalmaznak, olyan jogszabállyal megtámogatott lehetőséget biztosítottak a bankok számára, hogy azok saját hatáskörben eljárva 90 nap múlva, ami ugye 100 nap, akár le is nullázhatják a kifizetéseket. Nem kell mást tenniük, csak egyszerűen át(le)értékelik „piaci” értékre a zömében saját ingatlanjaikat, vagy egyszerűen a bankok vagy az anyabankok potom áron „családon belül” megvásárolják egymástól azokat, s így máris el lehet érni egy olyan árfolyamot, amellyel a befektetők pénzének jelentős részét elnyelheti a bank.

Egyetértek azon véleményekkel, hogy a PSZÁF 10 napos forgalmazás felfüggesztésének szlogenje csalás és ámítás, éppen hogy nem a befektetők érdekét szolgálta. Gyanítom legtöbbünk semmilyen tájékoztatást, értesítést, szerződésmódosításra irányuló indítványt nem kapott a bankjától.
Ehelyett a forgalmazás újraindulásának napján, de legfeljebb egy nappal előbb, a PSZÁF ajánlásának behódolt bankok nagy kegyesen feltették honlapjukra, de nem ám a főoldalra, a befektetőknek szóló tájékoztatásukat, miszerint november 24.-től visszaváltják az ingatlan befektetési jegyeket, de fizetni csak T+90 forgalmazási nap múlva fognak, és azt hogy milyen árfolyamon, hát majd azt T+90 banki nap múlva megmondják. Vagyis, ha vissza akarod kapni a saját pénzed (ből, majd valamennyit), akkor írd alá, hogy majd 100 nap múlva kapsz érte valamennyit, majd annyit, amennyit a tisztelt bankod addigra már végképp nem tud eltüntetni valamilyen, természetesen teljesen szabályos pénzügyi manőverrel. S legnagyobb sajnálatára ezt nem önként, hanem a PSZÁF nyomására kénytelen megtenni.
De addig is, nagylelkűen!! felajánlja, hogy igen kedvező kamatozással ad neked kölcsönt!! a saját pénzed meghitelezésére a saját pénzedből, a saját árfolyamnyereséged terhére!!. Hát ettől már csak az a nagyobb pofátlanság, amivel a saját bankom még ezt is megtoldja azzal, hogy egyúttal intézkedik a befektetők pénzének bebetonozására vagyis a nyiltvégű alap zártvégű alappá alakítására, és amennyiben ez nem lehetséges, és pénze sincs a befektetők kifizetésére, végelszámoltatja önmagát. Jó kis intézkedési terv nemde?? És történik mindez a Befektetők érdekeinek védelmében!!!

Az az igazság, hogy én jobb szeretném, ha nem védenék az érdekeimet. Ehelyett azzal az elszámolási nappal szíveskedjenek a pénzemet visszafizetni mint ahogy azt az évekkel ezelőtt megkötött szerződésünkben vállalták. Egye fene, kérhetnek tőlem fizetési haladékot – a likviditási helyzetükre figyelemmel, természetesen kamatfizetés mellett – de elszámolni azzal a mindenki számára nyilvánosan ellenőrizhető árfolyammal (banktól függően T+1-3 nap) lesznek szívesek, amit törvényesen szerződésben vállaltak.
Ne most hívják fel a figyelmet a befektetések hosszú távú kockázatára, ők a pénzügyi szakemberek, ezzel nekik kellett tisztában lenniük akkor, amikor előszeretettel ajánlgatták ezt az alacsony kockázatú, biztos hozamú és gyors hozzáférésű befektetési formát, és amikor szerződéses kötelezettséget vállaltak. Ja, hogy beütött a pénzügyi válság?! Hát kérem egyszer-egyszer a bankoknak is le kell nyelniük a kockázat anyagi következményeit, nem lehet azt mindig a befektetőkre hárítani.
Csatlakozom azokhoz a sorstársakhoz, akik keresik az(oka)t a pénzügyi szakjogász(oka)t, akik a PSZÁF helyett megvédenék a befektetők érdekeit, képviseletünket ellátnák.

Hozzászólás a KÖSZ oldalán.

Szólj hozzá!

Címkék: bank pszáf ingatlanalapok

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanalapok-100naprabefagyasztva.blog.hu/api/trackback/id/tr13802706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása