HTML

erdekvedelem

Célunk a bankok ügyfeleinek érdekvédelme, a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések felvetése, valamint a közvélemény tájékoztatása.

Friss topikok

Mit jelentsen a kormányfő mai kijelentése?

2008.12.16. 13:32 karosultak

Inforádió: "A kormányfő kiemelte: a törvénymódosítással a kormány el akarja érni, hogy a PSZÁF betilthasson banki termékeket, ha azokat kockázatosnak tartja, ezzel megakadályozva a jövőben kialakuló problémákat, és ezáltal jobban tudja kezelni a pénzügyi rendszerben felmerülő kockázatokat, valamint védeni a betétesek érdekeit."

Inforádió: 

"A kormány még ez év december 31. előtt benyújtja azt a törvénymódosító javaslatot a parlamentnek, amelynek célja, hogy bővítse a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) jogkörét - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a Parlamentben azt követően, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF vezetőivel, illetve pénzügyi szakemberekkel találkozott." (Forrás)

Portfolio.hu:

"A sajtónyilatkozat kapcsán a miniszterelnök jelezte, hogy bővülni, erősödni fog a PSZÁF jogköre, azért, hogy "meg tudjon akadályozni későbbi problémákat". Ez azt jelenti a kormányfő szavai szerint, hogy a felügyelet jogosítványokat kapna majd arra, hogy ha olyan termékeket akar bevezetni egy bank a piacra, amelynek fokozottak a kockázatai (amelyet a bankok ügyfelei nem feltétlenül ismernének fel teljes mértékben), akkor azt megtilthassa az intézmény."

Nem értem. Eddig nem voltak meg a PSZÁF jogkörei? Ha nem voltak meg, akkor milyen törvényi alapon avatkozott be a piac működésébe azáltal, hogy nem csak a problémás alapokat, hanem az összes nyilt végű ingatlanalapot felfüggessze? Mi az, ami konkrétan változik?

Lehetséges, hogy nem jutott el a Miniszterelnök úrhoz, hogy erős a gyanúja annak, hogy a pénzügyi felügyelet vezetőjét "megzsarolták"?  Vajon milyen ki és milyen vizsgálatot indít az ügyben?

Egyelőre nyitott kérdések.

Szólj hozzá!

Címkék: média gyurcsány miniszterelnök pszáf

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanalapok-100naprabefagyasztva.blog.hu/api/trackback/id/tr48826093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása